Blog Entry

  

aku ingin kelajuan..korang?

by thevirus , under

mesti korang nak tau kan ni moto ape???hehe...ni la "tenggiling"...haahhaa ke mane je aku pegi mesti die ikut!huhu..sebab ape colour ni merah..sebab mase die lahir monther die terminum cat merah..hahahahaha....

fz150i ni papa aku belikan..aku sendiri taktaw yg die dah beli moto ni..asalnye ni moto Bigboss (ayah aku le)..hihi...mase die beli ni aku kat kedah ngah study...mule² mama aku call..

dialog antara aku ngan mama aku :
mama : hello amir..amir sihat?ape khabo?sihat ke..
aku : sihat..mama sihat?kucing sume sihat ke?hehe
mama : sihat sumenye..amir papa kamu dah beli moto baru, besar mir..
aku : moto ape ma?
mama : fx..?emmm..RXZ...emmm ape ntah ma tak ingat..tp ade 'F' kat depan..
aku : wane ape ma..hehe ni yg best ni..
mama : mama rase kawasaki..wane merah..besar mir..mama tak dapat naek!
aku : haha...ni moto org mude kot..biar betul ma kawasaki..mahal 2..
mama : kamo taye la papa kamo sndri..mama tak reti la pasal moto ni..
aku : orite bos~muah!

ni la detik aku mule ngenali si FZ ku..hehe..hati ku dah tak tertahan lagi!fz ku asyik terbayangkan bagaimanakan rupa fz ni. Hari demi hari..banyak paper aku beli, metro la..berita harian la..thestar la..huhu...aku nak! tgk mcm mane fz n je...huhu...buntut aku ops! buntu aku..

tunggu..tunggu...tunggu..tunggeng...hehe..perh! ade berita baek...ade akak kat opis bagi announcement..cuti 3 hari! ape lagi..aku pon cabut la..nk balik tgk fz baru..hehe..balik naek bas tau...sampai je kat hentian Pudu..aku cepat naek KTM...

samapi je kat umah!!!wooow!..hati ku seakan akan tidak percaya~..poyo je..hehe..dgn tak masuk umah dulu aku terus longcat..arrrrmmm..hurmmmm~...owh yeh!..mmg lembut seat moto nih! haha..papa! try 1 round pa!..hehe..nak test power jap..

papa aku baling kunci kat aku...aku sambut mcm ala² metrix gitu..hehe..terus ku cucok kunci tu..weng³...perh...wanginye bau asap moto ni..haha. Aku masuk Gear 1..perh..pickup!..Gear 2..emmm enak rasenya..Gear 3..mcm tak percaya dah 100 km/h..Gear 4..hampir² makcik yg jual kuih kat selekoh umah aku tu nk kne langgar..huhu..aku terruskan ke Gear 5...aku roket ala² Rossi...

hehe..now aku dah join CLUB fz..aku nak ucap time kasih kat papa..dah belikan aku moto ni..hehe aku kne bayar balik kat die bila aku dah keje..tp tu no hal la..hehe..kemana je aku pg..fz mesti ku bawa..jgn korang hina fz ku ni.. ;D



4 Responses to 'aku ingin kelajuan..korang?'

May 2, 2009 at 1:34 PM

Comment by Anonymous.

tenggiling awak chomeyl la..hehe laju pown mmg laju!
hehe~

May 2, 2009 at 2:47 PM

Comment by amir.

haha...mmg la chomel..

May 14, 2009 at 5:56 PM

Comment by amir_speacialcase.

lg chomel ble sport rim die ditukar dgn rim kereta kuda hehehhe dan penuggangnye memakai costume harimau hehhe

September 7, 2009 at 6:33 AM

Comment by thevirus.

otok mu..ti tarza je!

Blog Widget by